Centre de Cercetare ARENSIA Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente

De Sărbători, echipa Companiei Arensia a adus căldură în inimile a două familii nevoiașe din comuna Trușeni, municipiul Chișinău

De Sărbători, echipa Companiei Arensia a adus căldură în inimile a două familii nevoiașe din comuna Trușeni, municipiul Chișinău

Ca-n fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, echipa Companiei Arensia s-a mobilizat pentru a aduce căldură și bucurie în inimile celor care au nevoie de sprijin și atenție. De această dată a adunat hăinuțe, încălțăminte, produse alimentare și dulciuri pentru câțiva copii din comuna Trușeni. Este vorba despre Nichita, Alexandrina şi Andreea din familia Izbaș, precum și despre Gabriela, unicul copil al soților Cerchez.

    Cele doua fetițe de 9 ani şi frățiorul lor în vârstă de 11 ani din familia Izbaș sunt crescuți și educați doar de tată, deoarece mama copiilor a plecat din familie şi locuiește cu concubinul. Mai mult, familia o are la întreținere și pe bunica de pe mamă, care de peste 20 de ani este țintuită la pat. Membrii acestei familii demult visau la o mașină de spălat automat, deoarece capul familiei cu greu se descurca în activitățile gospodărești. Bărbatul muncește și lăcătuș la o întreprindere din Chişinău. Și iată că visul lor a devenit realitate. Compania Arensia le-a adus în dar și mult așteptata mașină de spălat, care acum cu siguranță le va ușura traiul.

     Emoții de bucurie şi recunoștință au trăit şi membrii familiei Cerchez, când au văzut la poartă, cutiile cu daruri. Familia trăiește jalnic de tot, într-o casă bătrânească, întreținându-se  doar din salariul tatălui, care cu greu de le ajunge să supraviețuiască. Acum șase ani mama Gabrielei a fost diagnosticată cu o maladie incurabilă. De atunci, cu regularitate este supusă mai multor tratamente la Institutul Oncologic din capitală. Şi Gabriela, la vârsta de doar 7 ani, are gradul 2 de dizabilitate. Și copila are nevoie în permanentă de tratamente, dar și de o alimentație sănătoasă. Capul familiei încearcă din răsputeri să facă totul pentru ca fiica lor să aibă o copilărie fericită și un trai decent.

Până acum, soții Cerchez pregăteau hrana la un mic aragaz şi acela defect, porăindu-se ore în şir cu prepararea bucatelor pentru prânz sau cină. Primind în dar și un aragaz modern, cu lacrimi de bucurie spun că de acum pregătirea mâncării va fi pentru ei o adevărată plăcere.

Data 15.01.2021

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT