Centre de Cercetare ARENSIA Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente Vizită Virtuală
Centrele de Cercetare ARENSIA

Centrele de Cercetare ARENSIA

ARENSIA colaborează cu două spitale din Republica Moldova :

În cadrul acestor spitale, cu aprobarea Minsterului Sănătăţii din Republica Moldova, ARENSIA a dezvoltat centre de cercetare, care sunt echipate de către ARENSIA, şi care permit desfăşurarea de studii clinice în condiţii de maximă siguranţă şi confort pentru pacienţi.

Ca urmare a succesului acestor colaborări, mai multe companii farmaceutice internaţionale au decis să includă Republica Moldova, pe lista selectă a ţărilor cu tradiţie în cercetarea clinică (fază I și II) şi a farmacologiei clinice, precum SUA, Germania, Elveţia, Franţa, Belgia, Marea Britanie, Japonia etc.

Majoritatea studiilor clinice efectuate de către ARENSIA în colaborare cu aceste spitale, sunt studii multi-centrice, având loc în paralel în mai multe centre de studii clinice din lume (de ex. SUA, Germania, Franţa, Canada, Belgia etc.). Acest fapt facilitează pacienţilor din Republica Moldova, care participă la aceste studii, accesul la terapii inovative, similare celor la care au acces pacienţii din EU, SUA, Japonia.

Pacienţi care au participat în studii clinice coordonate de ARENSIA, au putut beneficia de tratamente de cel mai înalt nivel, care au vindecat sau îmbunătăţit vădit starea sănătăţii pacienţiilor. Aceste tratamente au însumat, peste 5 milioane de euro pentru pacienţii cu hepatită virală C, artrită, hipertensiune pulmonară, cancer de prostată ș.a. Asemenea tratamente nu sunt încă acoperite de sistemul de asigurări medicale din Republica Moldova.

Această dezvoltare fructuoasă contribuie la reputaţia ştiinţifică, internaţională, care le revine acestor instituţii medicale din Republica Moldova în domeniul cercetării de medicamente inovative. Medicii cercetători moldoveni au fost co-autori la numeroase lucrări ştiinţifice care prezintă rezultatele proiectelor de cercetare clinică efectuate în Republica Moldova. Acestea au fost publicate în reviste de cea mai înaltă reputaţie internaţională.

ARENSIA colaborează și cu spitale universitare din Bucureşti (România), Tbilisi (Georgia) și Ucraina (Kiev), unde de asemenea au fost create centre moderne pentru cercetarea clinică exploratorie, dotate corespunzător şi confortabile pentru pacienţi.

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT