TESTEAZĂ-TE! PENTRU A NU LĂSA CA HEPATITA SĂ-ȚI DISTRUGĂ VIAȚA!
Medicii trag un semnal de alarmă: cu cât boala este depistată mai devreme, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. Vorbim despre virusurile hepatice B, C și D, iar acesta din urmă, în combinație cu virusul B, conduce la forme grave de hepatite care duc la scurtarea vieții.
Hepatita poate să ne distrugă viața prin două metode: cea prin care virusul hepatic, din cauza sistemului imun slăbit, poate să inflameze ficatul și să se transforme în ciroză. A doua metodă ca hepatita să distrugă viața este reprezentată de un anturaj slab informat, care nu cunoaște modurile de infectare și-l respinge pe cel care are hepatită, discriminându-l total nepotrivit.
Și asta, deoarece adeseori se crede, că hepatitele pot fi transmise prin strângerea de mână, folosirea acelorași tacâmuri, pahare, sărut sau îmbrățișare. Însă medicii confirmă, că nu este așa!
Virusul Hepatitelor B, C și D este transmis prin sînge. Mai rar virusul se transmite prin salivă, contacte sexuale neprotejate, prin seringi sau alte obiecte de uz personal, cum ar fi: periuţe de dinți, aparate de ras, dacă acestea sunt contaminate. Persoana se poate infecta și la cosmetolog sau stomatolog. Virusul rezistă o perioadă de cel puțin 7 zile în condiţiile mediului extern, păstrîndu-se pe intrumentele care au fost în contact cu sîngele contaminat și nu au fost sterilizate corect, timp în care poate infecta oamenii.
Specialiștii susțin, că în hepatite simptomatologia nu este prezentă. Sunt situații în care analizele de rutină sunt normale, de aceea trebuie să se facă testare.
Medicii recomandă populației, ca să se adreseze doctorului de familie nu doar pentru tratarea bolilor, ci și pentru depistări profilactice. Pe motiv că infecția cu virus hepatic – B, C sau D, nu dă mereu simptome, oamenii trebuie să facă testări profilactice anuale. Nedepistate la timp, aceste infecții de regulă, duc la complicații, precum ciroza sau cancerul hepatic, iar singura soluție terapeutică în aceste cazuri, în prezent, este transplantul hepatic.
Deaceia, vă puteți salva viața doar știind din timp ce se întâmplă cu organismul vostru. Cu regret progresarea complicațiilor hepatitelor virale a întinerit mult în ultimii ani. Potrivit medicilor, printre pacienții diagnosticați cu ciroze sau cancer hepatic sunt tineri de 30-40 de ani.
Hepatita este o problemă globală
Potrivit dalelor Organizației Mondiale a Sănătății, peste 500 de milioane de oameni sunt purtători ai virușilor hepatici, iar numărul celor afectați de Hepatite ar fi mult mai mare. În ciuda acestui fapt, nivelul de conștientizare a pericolului reprezentat de hepatită este foarte redus. Este un fapt tragic deoarece există tratamente disponibile la moment care pot vindeca hepatita C și pot încetini sau chiar stopa progresia hepatitei de tip B. Diagnosticarea și tratarea tuturor bolnavilor este esențială, în special în Republica Moldova unde multe persoane bolnave rămân nediagnosticate și bineînțeles, netratate!
Este de menționat faptul, că la procesul de perfecționare și descoperire a noilor preparate medicamentoase participă și țara noastră. Deja de mai mulți ani, Republica Moldova este parte a unor proiecte ambițioase de cercetare clinică, de rând cu alte state dezvoltate din lume, astfel aducându-și aportul, la elaborarea unor medicații care să vindece Hepatitele. Participând în aceste proiecte, țara noastră beneficiază de instruiri ale medicilor moldoveni, dar și de medicamente de ultimă generație, care sunt folosite la tratarea pacienților din Moldova. În prezent astfel de proiecte desfășoară și Compania de Cercetare Clinică ARENSIA în cooperare cu Spitalul Clinic Republican din capitală.
Deja, grație acestei colaborări de succes, au fost realizate mai multe proiecte de acest gen, pentru pacienți cu hepatita C și B, în urma cărora mai mulți oameni au avut parte de tratament gratuit de ultimă generație pentru eliminarea virusului din sînge.
NOUTĂȚI
- Rolul și Importanța Studiilor Clinice în Tratarea Bolilor Cardiovasculare și a Dislipidemiilor Studiile clinice sunt cercetări științifice efectuate cu scopul de a evalua eficacitatea, siguran...
- Bolile Cardiovasculare: influențate de cultura alimentației și a stilului de viață Bolile cardiovasculare (de inimă) constituie un grup de afecțiuni, care atacă inima și vasele de...
- Melanomul: Detectare Precoce și Opțiuni Avansate de Tratament Melanomul este un tip de cancer de piele care se dezvoltă din melanocite - celulele producătoare d...
- toate noutățile
LINK-URI UTILE
- European Medicine Agency
- Food and Drug Administration
- World Health Organization
- Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale
- Ministerul Sănătăţii Republica Moldova
- Clinical Trials US
- Cercetarea medicală şi studiile clinice
- Ordinul MS cu privire la reglementarea autorizarii desfasurarii studiilor clinice in Rep. Moldova
- HOTĂRÎRE Nr. 5 din 18.01.2016 cu privire la Comitetul Naţional de Expertiză Etică a Studiului Clinic
CONTACT
- ARENSIA Exploratory Medicine SRL
- Str. Testemiteanu 29, Chișinău, Republica Moldova
- Str. Testemiteanu 30, Chișinău, Republica Moldova
- formular de contact