Centre de Cercetare ARENSIA Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente Vizită Virtuală

Tratamentele viitorului în colita ulcerativă

 Colita ulcerativă, mai numită și ulceroasă, este o boală inflamatorie a mucoasei interne a rectului și a colonului care produce dureri abdominale și crampe, diaree, sângerări rectale, anemie şi pierdere în greutate. Maladia duce la complicaţii severe care pot pune viaţa pacientului în pericol. Cu toate că boala afectează milioane de oameni din întreaga lume, opțiunile de tratament sunt încă limitate, iar majoritatea pacienților nu sunt niciodată vindecați. În prezent principalul obiectiv în tratamentul colitei ulcerative îl reprezintă aducerea la normal a sistemului imunitar. Potrivit specialiştilor, funcționarea problematică a sistemului imunitar reprezintă unul dintre factorii cauzatori ai acestei boli. Deși nu există o terapie definitivă pentru colita ulcerativă, iar puseele de boală pot reapărea de-a lungul vieții, există o serie de  opțiuni de tratament ce pot ține sub control simptomele bolii și ajută bolnavii să ducă o viață normală.

    În prezent savanți din întreaga lume desfășoară o serie de studii clinice al căror scop îl reprezintă dezvoltarea de tratamente eficiente pentru această maladie. Astfel, sunt supuse cercetărilor o varietate mare de molecule biologice care să producă schimbări majore la nivelul proceselor autoimune din organismul uman. Noile medicații sunt concepute pentru ca să ajute pacienții să ducă un stil de viață normal și satisfăcător, ținând boala sub control sau chiar s-o vindece definitiv. Totodată savanții au constatat, că  la majoritatea dintre pacienții care au participat în studiile clinice, noile terapii au redus vădit sau chiar au indus o perioadă de remisie îndelungată a colitei ulcerative.

     Datorită studiilor clinice realizate în țara noastră de către Compania de Cercetare Clinică – ARENSIA Exploratory Medicine şi pacienții cu colită ulcerativă din Moldova beneficiază de astfel de tratamente biologice innovative, care le uşurează cu mult suferinţa și îi ajută să ducă o viaţă normală.

     Tratamentul colitei ulcerative și al altor boli inflamatorii intestinale include pe langă utilizarea de medicații şi ajustarea dietei, iar uneori chiar și operații chirurgicale de reparare sau îndepărtare a porțiunilor de colon afectate de boală. Tratamentul colitei ulcerative are două scopuri principale: ușurarea simptomelor și oferirea de șanse reale colonului ca să se vindece sau împiedicarea apariției puseelor.

Actualmente, operațiile chirurgicale reprezintă ultima prioritate a pacienților, deoarece, în comparație cu generațiile trecute, ei au acum la dispoziție nenumărate surse de informare și posibilități de intervenție. Fiecare dintre persoanele care suferă de această maladie ar trebui să discute cu medicul curant, să-i ceară informații și despre studiile clinice și noile terapii disponibile și să nu lase boala să le controleze calitatea vieții!

Data 28.02.2019

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT