Centre de Cercetare ARENSIA Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente Vizită Virtuală

TERAPII INOVATOARE ÎN HEPATITA VIRALĂ C

Terapia triplă în HCV (Hepatita virală C)

În Republica Moldova pacienții cu HCV genotipul 1 sunt tratați în prezent cu interferon și ribavirină, dar, în timpul apropiat ar putea să beneficieze de noi standarte de terapii inovative. 

Pentru HCV genotipul 1, urmează să fie implementate mai multe terapii fără interferon:

Avalanșa de noi strategii terapeutice în combaterea HCV a început... 

Terapia fără interferon în HCV

În cadrul celei de a 15-a zile a AIDS și a Hepatitei de la Düsseldorf, Germania, Dr. Stefan Mauss (membru fondator al Centrului privat de cercetare pentru HIV și Hepatogastroenterologie din Düsseldorf) a subliniat că terapia fără interferon şi fără ribavirină va deveni pentru mulţi bolnavi cronici de HCV, terapie standard. Aceasta va fi de o durată de timp mai scurtă. Acest lucru va fi posibil datorită combinării a două substanţe direct antivirale (DAA: direct acting antiviral agents), ce atacă virusul la molecule diferite.

Unele substanţe asemănătoare ca NS3/4A-Protează, şi NS5B-Polymerază, sau inhibitorul complexului de replicare NS5A sunt deja aprobate, sau stau gata să iasă pe piaţă. În cadrul forului Dr. Mauss a prezentat faza a II-a a studiului COSMOS, în care combinarea de simeprevir şi sofosbuvir a dus la obţinerea vindecării a pacienților în procent de peste 90%. Combinarea de daclatasvir şi sofosbuvir pe o durată de peste 12 săptămâni a avut de asemenea rată de vindecare înaltă. În afară de rata de vindecare înaltă, un alt indice important este faptul că tratamentul cu DAA este mult mai bine suportat decât tratamentele de până acum.

În plus, cercetătorii studiază dacă prin combinarea a trei substanţe s-ar poate reduce durata tratamentului de 8 până la 6 săptămâni. 

Experţii de la CHMP (Committee for Medicinal Products for Human Use) de la Comisia Europeană de Aprobări EMA au dat un vot pozitiv la data de 20 martie curent pentru aprobarea produsului simeprevir (Olysio®, 150 mg capsule). Simeprevir este un inhibitor viral specific de serinprotează NS3/4A ce se foloseşte combinat în terapia HCV. Printre efectele secundare sunt: greaţa, roşirea feţei, prurit, dispnee, creşterea bilirubinei şi fotosensibilitate.

Aprobarea produsului simeprevir este aşteptat în cel mai apropiat timp. Daclatasvir ar putea fi aprobat în luna august, după Dr. Mauss.

Sursa: http://www.pharmazeutische-zeitung.de/index.php?id=51450 

Data 25.04.2014

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT