Centre de Cercetare ARENSIA Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente Vizită Virtuală

CUM AJUTĂ TESTELE CLINICE PACIENȚILOR CU ARTRITĂ REUMATOIDĂ

 

Pe parcursul anilor 2011-2014, echipa de la ARENSIA EM împreună cu specialiști de la Spitalul Republican au participat la desfășurarea mai multor studii clinice de faza I și II preconizate pentru artirita reumatoidă. Medicii au avut posibilitatea să evalueze tratamentul cu Inhibitori ai factorului necrozei tumorale (Infleximab); blocanți ai Interleuchinei 6 (Sirucumab) și ale enzimelor SYK (Spleen Tirosine Kinase). Pentru ei, deosebit de interesant a fost sa urmarească eficiența terapiei cu un remediu antihistaminic de generația a IV, ce manifestă proprietăți de blocare a lipopolisaharidelor care induceau sinteza factorului necrozei tumorale.

     Un grup de pacienți cu lupus eritematos systemic – numită în popor  ,,boala fluturașului” au participat la o cercetare cu aspect mai mult clinic. Cercetătorii moldoveni au avut ocazia să evalueze participantii la studiu clinic, prin prisma instrumentelor BILAG- 2004, SLEDAI-  2K, și SELENA SLEDAI. O colaborare eficientă a dermatologilor și reumatologilor a reușit grație unui studiu clnic lansat pentru Lupusul Cutanat.

Astfel, participanții la aceste studii clinice au beneficiat de investigații de înaltă calitate, dar și de medicații noi care au condus la îmbunătățirea stării lor de sănătate. Circa 80% de pacienți au obținut o remisie a bolii.

     Descoperirile recente ale unor citochine noi (Interleuchinele 17A și 17F), presupune a fi verigi importante în cascada imunoinflamatorie a bolilor reumatice. La aceste descoperiri și-au adus contribuția și echipa de specialiști  din cadrul  ARENSIA EM, care în prezent desfășoară câteva studii active cu aplicarea noilor remedii în artrita reumatoidă, artrita psoriazică și alte artrite periferice din cadrul spondiloartritelor seronegative.

Prerogativa activității echipei ARENSIA EM ține de respectarea strictă a protocoalelor clinice și de cizelarea experienței investigaționale în manera GCP(Good Clinical Practice), precum și de menținerea unei simbioze sănătoase între investigatorii și clinicienii de la Unitatea din cadrul Spitalului Clinic Republican, dar și de la alte centre care activează în instituții medicale din Moldova.

Echipa ARENSIA EM optează pentru perspectiva de a obține în viitor și alte noi studii clinice și este gata să colaboreze cu colegii reumatologi în privința pacienților care ar avea șanse pentru tratare, inclusiv și prin terapiile noi, investigaționale!

Data 17.02.2015

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT