MOTIVAȚIA PACIENTULUI PENTRU PARTICIPAREA LA STUDII CLINICE
Pacienții cu boli cronice au oportunitatea de a iniția un tratament innovator cu mai mulți ani înainte de a fi lansat acesta pe tărâmul farmaceutic, astfel anticipând repercusiunile maladiei cumulate pe durata acesteia.
De obicei, pentru a obține un preparat nou, e nevoie de câțiva ani de evaluări în cadrul unor numeroase studii clinice. Spre exemplu, în prezent s-au dovedit a fi înalt eficiente terapiile biologice investigaționale (care se află la fazele precoce de evaluare clinică), lansate, practic, în toate maladiile autoimmune. Acestea sunt cunoscute printr-o evoluție cu dizabilități funcționale severe la pacienți.
Mai simplu vorbind – acești pacienți au posibilitatea de a-și ameliora calitatea vieții (având în vedere îndeplinirea activităților uzuale, personale etc.), anterior ca boala să degradeze printr-o avansare continuă – cu mult înainte de apariția medicamentului pe piața farmaceutică.
Un alt aspect important - este însăși participarea pacientului, care are posibilitatea să beneficieze de un examen medical minuțios, în cadrul cercetării clinice.
Protocolul studiului, ca regulă, prevede toate condițiile și aspectele maladiei (cum a început, care a fost tratamentul, cu ce boli poate fi asociată etc.), pentru care s-a lansat medicația nouă. Pacientul apare în vizorul mai multor specialiști de forță.
Studiile sunt conduse de echipe de medici cu nume mondial. Astfel, prin discuțiile care se duc cu doctorii investigatori deseori ies la iveală momente importante, care anterior nu au fost exteriorizate, printr-o lipsă banală de evaluare a maladiei în complexitate.
Până la luarea deciziei, dacă pacientul corespunde criteriilor de înrolare pentru studiul respectiv, acesta beneficiază de o gamă largă de investigații și uneori de recomandări înalt profesionale pentru maladia lui. Și asta chiar dacă nu poate fi inclus în studiu. În cazul pacienților înrolati - este stabilit un program strict de vizite, la care acesta participă și este supus diferitor analize, examinări, consultații – cu scopul de a fi colectate toate datele despre pacient necesare în cercetarea clinică. Nu este luată în considerație posibilitatea financiară sau socială a pacientului. Toate procedurile (evaluările, analizele, etc.) sunt acoperite financiar de ECHIPA PHARMACEUTICĂ care a lansat studiul propriu-zis.
NOUTĂȚI
- Bolile Cardiovasculare: influențate de cultura alimentației și a stilului de viață Bolile cardiovasculare (de inimă) constituie un grup de afecțiuni, care atacă inima și vasele de...
- Melanomul: Detectare Precoce și Opțiuni Avansate de Tratament Melanomul este un tip de cancer de piele care se dezvoltă din melanocite - celulele producătoare d...
- Testul Papanicolau, sau testul PAP - o examinare importantă în prevenirea cancerului de col uterin Cancerul de col uterin, mai numit și cancer cervical, este una dintre cele mai comune forme de canc...
- toate noutățile
LINK-URI UTILE
- European Medicine Agency
- Food and Drug Administration
- World Health Organization
- Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale
- Ministerul Sănătăţii Republica Moldova
- Clinical Trials US
- Cercetarea medicală şi studiile clinice
- Ordinul MS cu privire la reglementarea autorizarii desfasurarii studiilor clinice in Rep. Moldova
- HOTĂRÎRE Nr. 5 din 18.01.2016 cu privire la Comitetul Naţional de Expertiză Etică a Studiului Clinic
CONTACT
- ARENSIA Exploratory Medicine SRL
- Str. Testemiteanu 29, Chișinău, Republica Moldova
- Str. Testemiteanu 30, Chișinău, Republica Moldova
- formular de contact