Centre de Cercetare ARENSIA Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente Vizită Virtuală

REVOLUȚIE ÎN VINDECAREA HEPATITEI C

Revoluție în vindecarea Hepatitei C - a fost descoperit un medicament de generație nouă pentru tratarea maladiei!

 Compania Farmaceutică Americană Merck & Co a finanțat elaborarea medicamentului ELBASVIR. Noul preparat, care a intrat pe piaţă, de curând, va vindeca Virusul Hepatitei C.

Preparatul a trecut cercetări clinice de faza I în mai multe ţări. La descoperirea medicamentului au contribuit nemijlocit și Republica Moldova. Din februarie 2012 și pînă în februarie 2013, mai mulți pacienți au participat la cercetări clince realizate de către Spitalul Clinic Republican în colaborare cu Compania Germană ARENSIA EM.

 Dupa lungi și importante testări clince, medicamentul a dat rezultate positive, iar pacienții cu virusul Hepatitei C au o adevarată șansă de vindecare.

Componentul de bază al ELBASVIR-ului este Molecula MK 8742 - un inhibitor al NS5A ce impiedică replicarea virusului Hepatitei C. Molecula MK 8742 are o capacitate largă de activitate pentru genotipurile VHC.

În faza a II-a, medicamentul a fost cercetat în combinaţie cu o altă moleculă- MK-5172, elaborată de aceeaşi Companie Farmaceutică şi cu RIBAVIRINA. S-a dovedit că ELBASVIR-ul,  fiind un inhibitor al NS5A are o capacitate de distrugere mai largă asupra diferitor genotipuri ale Hepatitei C.  Este destul de eficient în vitro faţă de tulpini virale care sînt rezistente la alţi inhibitori NS5A.

Proteina NS5A joacă un rol de bază în replicarea virusului Hepatitei C și a fost obiectul numeroaselor cercetări din ultimii ani. Inhibitorii proteinei NS5A stopează înmulţirea virusului Hepatitei C.

Medicamentul ELBASVIR manifestă activitate antivirală puternică timp de 5 zile de monoterapie (tratament cu un singur preparat)  la pacienţii cu GT1 şi GT3 de Hepatita C. Elbasvir-ul este în prezent cercetat clinic de faza IIb.

Anterior, studiile preclinice pe cimpanzeii infectaţi cu Hepatita Virală C, au arătat o scădere semnificativă a încărcăturii virale după tratament cu o singură sau cu doze multiple.  Descoperirea preparatului ELBASVIR este o nouă treaptă în vindecarea virusului Hepatitei C. Acesta are un efect imediat, cu puţine reacţii adverse.

HEPATITA C este o afectiune a ficatului, provocată de un virus. Boala duce la inflamarea ficatului iar, netratarea la timp, poate duce la ciroză, insuficiență hepatică sau cancer. Insuficiență hepatică, cauzată de hepatita cronică cu virusul C, poate duce la transplant de ficat.

Potrivit estimărilor, în lume sunt inregistrați peste 170 de milioane de oameni afectați de acest virus. În ultimul timp, numarul pacienților cu Virusul Hepatitei C este în crestere. În Republica Moldova sunt înregistrate peste 40 mii de persoane infectate cu hepatite virale cronice.

Compania Farmaceutică Merck & Co este în pragul dezvoltării unei terapii eficiente, bine tolerate pentru un spectru larg de pacienţi infectaţi cu Hepatita C. Omenirea este foarte nerăbdătoare să vadă rezultatele următoarelor faze de cercetări. Acestea includ persoane infectate cu virusul Hepatitei C, ce suportă anevoios tratamentul sau răspund greu la vindecare şi care sînt în așteptarea unor medicamente innovative.

Preparatul ELBASVIR poate fi folosit pe larg în tratamentul virusului hepatitei C în combinaţie cu alte preparate. Paralel sunt în derulare fazele tîrzii de cercetare clinică pentru a evalua acţiunea preparatului asupra pacienţilor, cu diverse afecţiuni asociate.

Compania Merck & Co timp de trei decenii,  depune eforturi pentru a eradica epidemia de Hepatita C. Angajaţii de la Merck & Co își dedică toată munca, experiența, resursele şi descoperirile globale, pentru a identifica remedii eficiente în tratarea pacienţilor  cu Hepatita C la nivel mondial.

Merck & Co este un lider în asistenţă medicală mondială care lucrează cu dăruire pentru a ajuta oamenii să fie bine. Aceasta Companie este cunocută în peste 140 de ţări. Oameni de știință din întreaga lume lucrează cu susținerea Merck & Co la elaborarea noilor medicamente și metode de tratament.

Republica Moldova este onorată că a fost acceptată în calitate de membru al acestei echipe, ca o verigă importantă într-un lanţ al dezvoltării farmaceutice mondiale. Alături de medicii din alte state dezvoltate care lucrează cu renumite Companii farmaceutice internaționale, doctorii moldoveni contribuie la eradicarea Virusului Hepatitei C. 

 

http://www.medkoo.com/bio-reagents/Elbasvir.htm

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/71710947

http://www.mercknewsroom.com/news-release/research-and-development-news/merck-announces-results-phase-2-study-investigational-chr 

 

Data 24.12.2014

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT